torsdag 28 april 2011

Vi fortsätter på den smala vägen.

Till kvällsmat igår fortsatte jag på den smala vägen och serverade marinerad kotlett med jordärtskocks/potatispuré och lättstekt skogssvampo vårlök.
mycket enkelt och snabbt att laga till när man komer trött hem från jobbet och alla vill ha mat.

Recept 4 pers
4 kotletter, försök hitta ekologisk som inte ligger i gas, det smakar så mkt bättre
4-5 jordärtskockor
6 potatisar
1 vårlök med blast
8 champinjoner
salt, peppar
chefs pauls magic seasoning for pork and veal

Ta fram kotletter ett par timmar innan eller varför inte innan ni går till jobb? Pudra ordentligt med chefs pauls magic seasoning for pork and veal på dom och rubba in det ordentligt, lägg dom i en plastpåse och in i kylskåpet minst 2 timmar.

Skala potatis och jordärtskockor, hacka i bitar och kok tillsammans i 20 minuter eller tills de blivit mjuka nog att göra mos av.

Hacka vårlök o champinjoner och stek i bra teflonstekpanna, och detta är viktigt, ju bättre panna du har(tyvärr också dyrare...) ju mndre fett behäver du använda.

När potatisen/jordärtskockorna har blivit klara, så mosa dom med en stor ballongvisp i med en tesked smör och cirka 4 matskedar minimjölk, vispa sen upp den hårt och se till att få in luft i purén.

Stek kotletterna på ett grilljärn då behövs inget fett och så rinner fettet från kotletten av men lämnar kvar den goda smaken.

Lägg upp och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar