fredag 9 april 2010

Bullar till helgen!

Då var det fredag och jag tänkte göra lite kumminbullar att ha till lördagens lunch gulaschsoppa.

Ingredienser
50 g jäst (1 paket)
5 dl ljummet vatten
1-1 1/2 tsk salt
1 msk neutral olja
1 msk honung
11-13 dl vetemjöl
3 msk kummin
1 äggvita
1 krm salt

Blanda jäst och fingervarmt vatten, tillsätt olja, honung, salt och nästan all kummin.
Slå i nästan allt mjöl och arbeta till en bra deg. Jäs i 40-50 min under bakduk.
Dela degen i 2 halvor och gör sedan 10 bullar av varje halva. Låt jäsa 40 min till under bakduk. Pensla bullarna med äggvitan samt strö på kummin och lite salt.
Grädda i mitten av ugnen 225 grader i 8–12 minuter. Bullarna är färdiggräddade när det låter ihåligt när man knackar lätt på undersidan. Låt svalna utan duk för en krispigare skorpa.

God Bak :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar